با پیشرفت تکنولوژی و حضور آن در زندگی روزمره، یکی از مسائلی که موردتوجه قرار گرفته است، راه اندازی سوپرمارکت اینترنتی است که باعث راحتی در بسیاری از کارها شده است. با توجه به کمبود زمان برای خرید حضوری به دلیل مشغلههای فراوان بخصوص در شهرهای بزرگ، گرایش به سمت خریدهای اینترنتی به طور چشمگیری افزایشیافته و دیگر حاضر نیستیم برای انجام برخی کارها از خانه خارج شویم.
با درنظرگرفتن موارد فوق، شرایطی را تصور کنید که بتوانیم مشتریان خود را بدون خروج از خانههایشان به سوپرمارکت یا هایپرمارکت خود بیاوریم. آنها بتوانند به راحتی در میان قفسهها قدم بزنند و خرید خود را انجام دهند و در کوتاهترین زمان ممکن، بدون اینکه بسیاری از وقت خود را در ترافیک از دست بدهند سفارششان را درب منزل تحویل بگیرند.
این امکان قبل از این هم توسط برخی از سوپرمارکتها فراهم شده بود، اما مشتریان کمتر قدر آن را میدانستند. در این مدت، مشتریان بیشتر به خرید اینترنتی روی آوردند و صاحبان سوپرمارکتها هم ضرورت راهاندازی آن را بیشتر از قبل احساس کردند. در این مقاله به بررسی هزینه راه اندازی سوپرمارکت اینترنتی و نحوه راه اندازی فروشگاههای اینترنتی مختلف از جمله نحوه راه اندازی فروشگاه اینترنتی مواد غذایی میپردازیم. ما را تا پایان مقاله همراهی کنید.
در صورتی که درباره راهاندازی کسبوکار اینترنتی سوالی دارید، در بخش نظرات همین مقاله مطرح کنید. کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی شما خواهند بود.
اگر به مشاوره تخصصی برای راهاندازی کسبوکار اینترنتی خود نیاز دارید، کافیست روی دکمه زیر کلیک کنید. مشاوران ما آماده راهنمایی شما هستند.
فهرست مطالب
سوپرمارکت اینترنتی چیست؟
قبل از اینکه بخواهیم در مورد مراحل و هزینه راه اندازی سوپرمارکت اینترنتی صحبت کنیم، بهتر است بدانیم که این واژه معرف چیست؟
سوپرمارکت اینترنتی در واقع یک فروشگاه اینترنتی مواد غذایی و خوار و بار است که میتواند کالاهای مورد نیاز خود را از طریق سایت و اپلیکیشنها به فروش برساند و سفارشات را درب منزل به مشتریان تحویل دهد.
البته این شغل به این آسانی که گفته شد نیست و اگر شما سوپرمارکت حضوری موفقی دارید و تجربی فراوانی در این کار کسب کردهاید، بدین معنا نیست که در فروش اینترنتی هم موفق خواهید بود.
برای هر کسبوکاری چندبرابر شدن میزان مشتریان بسیار جذاب است، ولی فروش حضوری باعث محدودشدن طیف مشتریان به کسانی که در نزدیکی سوپرمارکت شما هستند، میشود. علاوه بر این، با حضور رقبا که مدام در حال تلاش برای کسب سهم بیشتری از بازار هستند و از روشهای متنوع استفاده میکنند، دستیابی به این مهم، سخت به نظر میرسد. همچنین، طبق گزارشهای وبسایت IBISWorld، تعداد سوپرمارکتهای اینترنتی در سطح جهان و بهویژه در ایالات متحده طی سالهای اخیر رشد قابلتوجهی داشته است.
راه اندازی سوپرمارکت اینترنتی برخلاف تصورات که کار سادهای به نظر میرسد، امری است که در انجام آن باید سنجیده و با چشمی باز عمل کرد، تا به ضرر و شکست منجر نشود. علاوه بر این، همانطور که روزانه تعداد کسانی که آنلاین خرید میکنند در حال افزایش است، در مقابل کماکان افرادی هستند که برای خرید باید حضوراً کالا را ببینند و آن را لمس کنند. در کنار مواردی که ذکر شد، راه اندازی یک سوپرمارکت اینترنتی نیاز بهپیش زمینههایی دارد.
همچنین مطالعه کنید: تفاوت فروشگاه اینترنتی با کسب و کار اینترنتی: درک مفهوم تجارت الکترونیکی و E-business
برای آنکه راه اندازی سوپرمارکت اینترنتی شما با موفقیت انجام شود، مشتریان باید بتوانند از روشهای مختلف سفارش خود را ثبت کنند، صاحبان سوپرمارکتها هم فرایندهای فروش، جمعآوری و ارسال سفارشات را با کمترین هزینه و بالاترین سرعت انجام دهند و رضایت مشتریان خود را کسب کنند.
تأمین محصولات سوپرمارکت اینترنتی
اگر صاحب یک سوپرمارکت فیزیکی هستید یا قصد راه اندازی سوپرمارکت آنلاین را دارید، از اولین دغدغههای شما، تأمین محصولات است. سوپرمارکتهایی که فروشگاه فیزیکی دارند معمولاً محصولات خود را از طریق ویزیتورهای شرکتهای تأمین و تولیدکننده که روزانه به فروشگاه آنها سر میزنند، تأمین میکنند. در نتیجه، اگر تصمیم به راهاندازی فروش اینترنتی داشته باشند، عملاً مشکلی در این زمینه نخواهند داشت.
اما اگر قصد راه اندازی سوپرمارکت اینترنتی بدون حالت فیزیکی را دارید، کار شما برای تأمین محصولات کمی سختتر است. برای این کار دو راه پیش رو دارید:
- محصولات را خریداری کرده و در انباری نگهداری کنید و بعد از ثبت سفارش، محصولات را ارسال نمایید که این روش نیازمند سرمایه بیشتری است.
- با شرکتهای پخش کننده همکار ی کنید. در این روش بعد از خرید کالا توسط مشتری، محصولات سفارش داده شده را از روشهای مختلف تهیه نموده و ارسال کنید.
مراحل راه اندازی سوپرمارکت اینترنتی
همانطور که متوجه شدید، نیاز مردم به خرید آنلاین وارد دنیای سوپرمارکتها و هایپرمارکتها نیز شده است. پس اگر صاحب یک سوپرمارکت هستید، بهتر است همین الان به فکر راه اندازی سوپرمارکت آنلاین بیافتید. در این بخش به بررسی مراحل راه اندازی سوپرمارکت اینترنتی میپردازیم:
دریافت مجوزهای لازم
اولین قدم در راه اندازی سوپرمارکت اینترنتی، دریافت مجوزهای لازم است. بدون داشتن مجوزهایی که در ادامه آنها را معرفی خواهیم کرد، هم میتوان یک سوپرمارکت آنلاین را راهاندازی کرد؛ اما داشتن مجوزها مزایایی دارد که به کسبوکارتان کمک خواهد کرد.
فرض کنید مشتری میخواهد از سوپرمارکت اینترنتی شما بهصورت آنلاین خرید کند. با توجه به اینکه مشتری ما را نمیبیند و نمیشناسد باید حق را به او بدهیم که اعتماد نکند. دریافت مجوزها شاید بهصورت صددرصد اعتماد مشتری را جلب نکند، اما تا حد بسیار زیادی خیال او را راحت میکند.
راه اندازی وبسایت و اپلیکیشن فروش
بعد از دریافت مجوزها نوبت به راهاندازی وبسایت و اپلیکیشنهای فروش میرسد. برای راهاندازی یک وبسایت فروشگاهی مطلوب ابتدا باید سیستم تولید محتوا یا Content Management System مناسبی را انتخاب کنیم. این سیستمها در واقع نرمافزارهای اینترنتی هستند که بهواسطهی پنل گرافیکی که در اختیار شما قرار میدهند، امکان راه اندازی سوپرمارکت اینترنتی را به وجود میآورند.
طراحی ساخت سایت فروشگاهی
انتخاب این سیستم از این جهت اهمیت دارد که بعد از راهاندازی وبسایت تمام محتوای خود مانند محصول، بنر، عکس و … را باید از این طریق در سایت خود قرار دهید. سیستمهای تولید محتوا متنوعی زیادی وجود دارند که برخی از آنها عبارتاند از: وردپرس، جوملا، پرستاشاپ، اپن کارت و …
در حال حاضر مطرحترین و پراستفادهترین سیستم، وردپرس است که بیش از ۷۰ درصد وبسایتهای جهان در این بستر قرار دارند.
مجموعههای زیادی در زمینه طراحی سایت فروشگاهی فعالیت میکنند. برای طراحی سایت میتوانید از سایتهای فروشگاهساز استفاده کنید. فروشگاهسازها در کنار مزایای خود مثل سرعت در راهاندازی و عدم نیاز به دانش کدنویسی معایبی هم دارند. به دلیل اینکه این سایتها از قالبهای آماده استفاده میکنند میتواند موجب ایجاد مشکلات امنیتی شوند و ویژگیهایی که شما در کسبوکار خود نیازمند هستید را نداشته باشند.
همچنین میتوانید وبسایت خود را بر طبق سلیقه و نیازهای خود از پایه طراحی کنید که البته بسیار پرهزینهتر است.
طراحی اپلیکیشنهای فروشگاهی
اپلیکیشنهای فروش به دلیل افزایش روزبهروز استفاده مردم از تلفنهای همراه اهمیت بسیار بالایی دارند. بر طبق آمارهای اعلام شده توسط گوگل، استفاده از تلفنهای همراه برای فعالیتهای روزمره نسبت به دسکتاپ، روزبهروز در حال افزایش است.
همچنین نرمافزارهای فروش امکان ارتباط دوطرفه با مشتریان را فراهم میکنند. از طریق ارسال نوتیفیکیشن قادر خواهید بود، اخبار فروشگاه، جشنوارهها، تخفیفات و … را بدون صرف هیچ هزینهای به گوش مشتریان خود برسانید. این قابلیت علاوه بر ویژگیهایی همچون امکان یادآوری محصولات اضافه شده به سبد خرید، جهت نهایی نمودن سفارش و ویژگیهای دیگر در اپلیکیشنهای فروش ارائه شده توسط فروشگاه ساز اینترنتی سیکا ۳۶۵ وجود دارد که به فعالیتهای بازاریابی شما کمک بسیاری خواهد کرد.
درگاه پرداخت آنلاین
در قدم بعدی نیاز به درگاه پرداخت آنلاین دارید. دو نوع درگاه پرداخت وجود دارد که میتوانید بر روی سوپرمارکت اینترنتی خود قرار دهید. نوع اول درگاه پرداخت مستقیم است که توسط بانکها ارائه میشود. برای باز کردن این نوع درگاه پرداخت حتماً لازم است که نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) را دریافت نموده باشید و با مراجعه به بانک و ارائه مدارک لازم نسبت به باز کردن درگاه پرداخت اقدام کنید. البته فرایندی زمانبر است.
درگاه پرداخت واسط درگاه دیگری است که میتوانید از آن استفاده نمایید. این درگاه همچون پلی واسط بین شما و بانک قرار میگیرد و مبلغ پرداختی ابتدا به حساب شرکت ارائهدهنده درگاه واسط واریز شده و سپس به حساب شما منتقل میشود. این شرکتها مبلغی را به عنوان کارمزد دریافت میکند.
ما برای سوپرمارکتهای آنلاین نوع اول را به دلیل تعداد تراکنش بالا پیشنهاد میکنیم.
مواردی که در بالا به عنوان مراحل راه اندازی سوپرمارکت اینترنتی بیان شد، مهمترین و اصلیترین مراحل بودند. در هنگام راهاندازی موارد دیگری هم وجود دارد که به نوبه خود از اهمیت خاصی برخوردارند که در زیر برخی از آنها را بر میشمریم.
- تهیه عکس مناسب از محصولات برای قرار دادن بر روی سایت و اپلیکیشنهای فروش
- انتخاب نام مناسب، تأثیرگذار و بهیادماندنی برای سوپرمارکت و دامنه آن. این اسم بهتر است کوتاه و با معنی باشد.
- ورود اطلاعات محصولات مثل مشخصات، قیمت، موجودی و … ایجاد دستهبندی مناسب برای محصولات بهطوری که مشتریان به راحتی بتوانند کالای مورد نیاز خود را پیدا کنند.
- تحویل سفارشات درب منزل با فراهم نمودن زیرساختهای آن
- بهینهسازی سایت فروشگاه جهت نمایش در رتبههای بالاتر در جستجوهای گوگل
ه
همچنین مطالعه کنید: روش های تبلیغ فروشگاه اینترنتی: چگونه با تبلیغات اینترنتی فروش خود را افزایش دهیم؟
مزایا و چالشهای سوپرمارکت اینترنتی
هر کسبوکاری در فعالیت خود مزایا و چالشهایی را در بر دارد. سوپرمارکت اینترنتی هم از این قاعده مستثنی نیست. اگر بخواهیم به برخی از مزایا و چالشهای این شغل اشاره کنیم، عبارتاند از:
مزایا:
- دردسر کمتر سوپرمارکت آنلاین نسبت به سوپرمارکتهای سنتی (به طور مثال زمان کاری زیاد سوپرمارکتهای سنتی)
- عدم تعطیلی سوپرمارکت اینترنتی و همیشه در دسترس بودن آن
- هزینه مناسب راهاندازی
- امکان ثبت سفارشات در ۲۴ ساعت شبانهروز و در ساعات غیر شیفت
- راحتی بیشتر برای مشتریان در هنگام خرید و صرفهجویی در زمان مثل نیاز نداشتن به ایستادن در صفهای طولانی صندوق پرداخت
- دریافت کالا درب منزل
- امکان جذب مشتریان جدید و رشد کسبوکار با توجه به قابلیتهای اینترنت
- هزینه کمتر در بازاریابی و تبلیغات
- امکان اطلاعرسانی گستردهتر و کمهزینهتر
- امکان مقایسه محصولات
چالشها:
- وجود محصولات فاسدشدنی در طیف محصولات و نیاز به فروش سریع آنها
- گستره زیاد تعداد محصولات و تنوع آنها
- مدیریت موجودی محصولات
- جلباعتماد مشتریان
جمعبندی: چرا راه اندازی سوپرمارکت اینترنتی بهترین گزینه برای رشد کسبوکار شماست؟
برای راه اندازی سوپرمارکت آنلاین نیاز به سامانه جامع و بهروز نیاز دارید که علاوه بر ارائه تمامی درگاههای فروش جهت دسترسی مشتریان از تمامی مسیرها، با اتصال تمامی بخشهای کسبوکار همچون نرمافزار حسابداری و صندوقهای فروشگاهی در مراحل جمع و ارسال سفارشات بهصورت هوشمند عمل نموده تا مدیریت هزینهها و نیروی انسانی به بهترین حالت انجام شود و به افزایش فروش و سودآوری منتهی شود.
سامانه کسبوکار اینترنتی طراحی تولید شده در فروشگاه ساز حرفه ای سیکا ۳۶۵ با ارائه تمامی ویژگیهای ذکر شده در کوتاهترین زمان و با هزینهای مقرونبهصرفه قابل راه اندازی برای صاحبان سوپرمارکتها و هایپرمارکتها است.
سوالات متداول راه اندازی سوپرمارکت اینترنتی
۱. چرا باید سوپرمارکت اینترنتی راهاندازی کنیم؟
راهاندازی سوپرمارکت اینترنتی به شما این امکان را میدهد که مشتریان بیشتری را جذب کرده و در کنار کاهش هزینهها، فروش خود را افزایش دهید. این مدل کسبوکار به راحتی در دسترس و همیشه فعال است.
۲. چگونه میتوانم محصولات سوپرمارکت اینترنتی را تأمین کنم؟
برای تأمین محصولات، دو روش وجود دارد: خرید و انبارداری محصولات بهصورت مستقیم یا همکاری با شرکتهای پخشکننده که محصولات را بعد از خرید مشتری ارسال میکنند.
۳. چه مجوزهایی برای راهاندازی سوپرمارکت اینترنتی لازم است؟
برای راهاندازی سوپرمارکت آنلاین، باید مجوزهایی مانند اینماد را دریافت کنید تا اعتماد مشتریان جلب شود و از مزایای قانونی برخوردار شوید.
۴. برای طراحی وبسایت سوپرمارکت اینترنتی از چه سیستمهایی میتوانم استفاده کنم؟
شما میتوانید از سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس، جوملا، یا اپن کارت برای طراحی وبسایت خود استفاده کنید، یا یک سایت سفارشیسازی شده ایجاد کنید.
۵. چه چالشهایی در راهاندازی سوپرمارکت اینترنتی وجود دارد؟
چالشهایی مانند مدیریت موجودی محصولات، جذب اعتماد مشتریان، و فروش محصولات فاسدشدنی وجود دارد که باید در مدیریت کسبوکار خود به آنها توجه کنید.